DTGS: een ontwerp voor een dynamisch reisbegeleidingssysteem (in Dutch)

title: DTGS: een ontwerp voor een dynamisch reisbegeleidingssysteem (in Dutch)
author: Erdal Yildiz
published in: October 2000
appeared as: Bachelor of Science thesis
pages: 61
PDF (732 KB)

Abstract

Voor het openbaar vervoer zijn er tegenwoordig een aantal reisplanners, deze leveren een reisadvies wat statisch is, met andere woorden het reisadvies verandert niet mee met de vertragingen, storingen en dergelijke die optreden tijdens de reis. De Personal Intelligent Travel Assistant (PITA) is een project dat erop gericht is om persoonlijke reisbegeleiding tijdens de reis te leveren aan de reiziger met behulp van een mobiel toestel, bijvoorbeeld een WAP telefoon. Het reisbegeleidingssysteem is het gedeelte wat de reisbegeleiding en reisbewaking voor zijn rekening neemt in het PITA project.
Er is al een prototype reisbegeleidingssysteem (RBS). In dit verslag wordt een nieuw ontwerp beschreven voor een dynamisch reisbegeleidingssyteem, Dynamic Travel Guidance System (DTGS).
Het DTGS probeert tegemoet te komen aan de beperkingen van het RBS en de huidige openbaar vervoer en de hiervoor bestemde reisplanners. Het DTGS probeert met gebruikmaking van een statisch reisplanner een dynamische reisbegeleiding te verzorgen tijdens de reis.

 
blue line
University logo